Skrivet av: gabbster | augusti 24, 2008

Rätt till tvättid

Det här med tvättstugor verkar vara ett av många kryphål i den allmänna artighetsregeln.
Imorse gick jag upp vid sju för att hinna ner till tvättsugan och tvätta en maskin, aldeles nyss stod jag där nere, hade en timme kvar på min tvättid och vek ihop mina nytorkade kläder. Tvättmaskinen jag förvisso var klar med, hade redan fyllts med någon annans okända kläder och hade snurrat klart då en äldre kvinna kom in och log mot mig och sa erkände att hon hade antagit att jag var klar och slängt in lite tvätt. Nu hörde det ju till saken att jag faktiskt var klar, men ändå ogillar jag den typen av beteende, vill man tvätta så bokar man en egen tvättid, punkt slut.
När jag nu stod där och vek ihop mina kläder i lugn och ro så frågade hon om hon också fick låna torkskåpet, jag hade ju inte använt det under mitt besök så, visst! Go ahead. Men sen kom hon fram till  mig igen och skulle använda torktumlaren, och bad mig att flytta på mina grejjer och vika tvätten någon annanstans så att hon kunde komma förbi, HERREGUD DET ÄR MIN JÄVLA TVÄTTID KÄRRINGJÄVEL!!!

okej, de orden fick bara utlopp i min tysta hjärna och jag log förståss vänligt och makade på mina grejjer så att hon kunde parasitera på den sista timmen av min bokade tid ifred.
Vissa grannar är trevliga och skriver en ursäktande lapp när de beter sig på det här viset, och då är det lätt att ha överseende och ta det lugnt, men när man blir sådär övertrampad av någon som har fått för sig att hon äger stället och har all rätt i världen att tvätta på vems tid hon vill blir man ärligt talat lite sur.
Men sen måste man ju också gå efter den svenska artighetsseden och låta allt koka inombords istället för att säga vad man tycker.

Annonser

Responses

  1. ”Men sen måste man ju också gå efter den svenska artighetsseden och låta allt koka inombords istället för att säga vad man tycker.”

    Det måste man inte! Gör världen en tjänst och slå henne på käften! … Okej, kanske inte något så radikalt, men om hon ska vara en sån bitch (och därmed rakt upp och ner utnyttja artighetsseden) kan man ju i alla fall säga ”jag har en timme kvar på min tid så det får du respektera.”

    Lättare sagt än gjort, vet inte vad jag hade gjort i situationen men efteråt hade jag önskat att jag satt henne på plats!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: