Skrivet av: gabbster | oktober 11, 2008

Nu är jag ägare av en PS3 istället -spelandet blev mer intressant

Jag erkänner att jag var en idiot när jag köpte en 360. Det var ett skarpt felsteg i min svaghet och ensamhet. Jag ägde den i 39 dagar, spelade på sammanlagt 5 titlar(Mass effect, DOA4, Army of two, Gears of War och Oblivion) innan vi packade ihop den och wii:t, knallade in till Drottninggatan och böt hela paketet  med wii och en del gamla ds spel mot en Ps3:a. Arcademaskinen köpte jag för 1519kr (efter att jag dragit av 280 kr i ihopsamlade bonuspoäng och slängt fram ett presentkort på 100kr) när jag efter drygt en månad byter in maskinen som begagnad från jag 800 kr för den(Varför sitter jag och häller salt i såren genom att blotta min dumhet och mitt dåliga affärssinne? Jag vill nog minnas den gången jag gjorde mitt största misstag så att jag och förhoppningsvis en del som läser, inser att det inte är någon idé att göra det igen).
Micke argumenterade en hel del för att jag skulle spara på min 360, med tanke på alla coola titlar som kommer att komma på 360 som jag går miste om annars. Fable 2 är bara ett av exemplen. Men jag hade insett att 360 aldrig var en maskin som gjorde mig sugen att testa spel. Jag gillade aldrig kontrollerna, den lät för mycket och det kändes mest som ett substitut för riktigt spelande.

Nu står den iallafall här tillslut, med sällskap av GTAIV, MGS4 och Star Wars The force unleashed och äntligen känns det bra att spela spel på ”stationär konsol” igen. Bara det faktum att man hör hur den inte låter som en 360 ger mig ett välmående i hela kroppen, jag har även laddat ner demos för både Megaman 9 och Bioshock än så länge och äntligen har jag anledning att få längta efter Little Big Planet, Mirrors Edge, Prince of persia och så vidare. Det känns rätt men fortfarande vet jag om att jag missar en del, (bara det faktum att alla ninjaspel bara verkar komma till 360) men det känns helt värt det. den begränsade världen på Ps3 byter jag vilken dag som helst mot den begränsade världen på 360.

Förutom detta har jag även hunnit kolla lite på den nya Nintendo DSi:n som är på gång. Det verkar dessvärre som att den inte kommer att kunna slå Lighten av vad jag läst hittils. med två kameror,(större skärmar med samma upplösning som de mindre som drar mer batteri), borttagning bakåtkompabilitet med GBA, och värst av allt: den kommer at vara regionslåst -tror jag inte att den kommer att bli en hit. Iallafall inte hemma hos mig. Det var något nys om att den nya Ds:n skulle ha ett inbyggt flashminne, frågan är vad det ger för möjligheter om den är regionslåst. Hursomhelst kommer allting att visa sig, jusst nu väntar jag även på de nya appledatorerna som kommer att announcas på Tisdag, då kommer en del pengar att slängas på en ny macbook som jag förhoppningsvis kan lira Spore på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: